Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Keynote

Coporate Agility geïnspireerd door de natuur

 

 

Ask for a Quote

Coporate Agility geïnspireerd door de natuur

Als we wendbare organisaties willen bouwen, moeten we een voorbeeld nemen aan de natuur. Het bestaat immers al miljarden jaren en is oneindig veel wendbaarder dan welke door mensen gemaakte organisatie ook. In deze keynote zullen we enkele van de principes die natuurlijke ecosystemen aandrijven verkennen en zien hoe we ze kunnen toepassen op onze bedrijven. Door gebruik te maken van de beweeglijkheid van natuurlijke systemen, kunnen we organisaties creëren die zich beter kunnen aanpassen aan veranderingen en kunnen floreren in de snel veranderende wereld van vandaag.

Onderwerpen die tijdens de presentatie aan bod zullen komen

 

 1. Organisaties geïnspireerd door de natuur
  De principes van natuurlijke ecosystemen die kunnen worden toegepast op het bedrijfsleven
 2. Belang van wendbaarheid in organisaties
  Het belang van wendbaarheid in organisaties, hoe wendbaarheid organisaties kan helpen zich aan te passen aan verandering
 3. Focus op permanent leren
  Toekomstige bedrijven zullen meer nadruk moeten leggen op de ontwikkeling van vaardigheden zoals probleemoplossing, creativiteit, emotionele intelligentie en aanpassingsvermogen bij hun werknemers.
 4. Positieve impact op mensen en planeet
  De opkomst van mensgerichte organisaties zal een positieve impact hebben op mensen en op de planeet.
 5. Werk gebaseerd op passie en intrinsieke motivatie
  Ecosystemen stellen individuen in staat zich te richten op hun passie en intrinsieke motivatie, wat leidt tot harmonie en evenwicht op een grotere schaal.
 6. Duurzame organisaties
  Mensen die in deze organisaties werken zullen meer betrokken en productiever zijn, en de organisaties zullen duurzamer zijn.
 7. Toekomstbestendige vaardigheden
  Tot de gevraagde vaardigheden voor de toekomst van werk behoren kritisch denken, creativiteit, emotionele intelligentie, intermenselijke vaardigheden en probleemoplossing.
Swarm organisation

Vloeibare aanpasbare zwermachtige organisaties

 

Organisaties zullen vloeiender, wendbaarder, dynamischer en flexibeler moeten zijn: het vermogen om te veranderen en zich aan te passen als reactie op nieuwe situaties en omgevingen. We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van organisaties, die vloeiender en wendbaarder zijn en die zich gedragen zoals zwermen die we in de natuur zien. Dankzij de exponentiële evolutie van communicatie- en samenwerkingstechnologieën zijn wij nu in staat organisaties op te bouwen die zich beter kunnen aanpassen en kunnen inspelen op veranderingen.

 

Deze nieuwe organisaties zullen worden aangedreven door AI en blockchain, en ze zullen meer open, transparant en gedecentraliseerd zijn. Wij zien reeds het begin van dit nieuwe type organisatie, en het zal in de komende jaren alleen maar meer ingang vinden.

tommy-van-kessel-_tnkR2gu3kw-unsplash-2-Christan-kromme-Speaker-Futurist

Vaardigheden en talenten die nodig zijn in een Agile-organisatie

 

Door de exponentiële ontwikkeling van technologieën zoals AI en robotica zullen veel van de meest essentiële vaardigheden en talenten van vandaag in de toekomst minder waardevol worden. Problemen oplossen, intermenselijke vaardigheden, aanpassingsvermogen, creativiteit en kritisch denken zijn slechts enkele voorbeelden van belangrijke vaardigheden die in de toekomst nog crucialer zullen worden. Organisaties zullen meer nadruk moeten leggen op de ontwikkeling van dit soort vaardigheden bij hun werknemers.

 

En naarmate we verder de toekomst in gaan, zullen we zien dat steeds meer bedrijven deze principes overnemen. Het lijdt geen twijfel dat de organisaties van morgen heel anders zullen zijn dan de bedrijven van vandaag. Maar één ding is zeker, ze zullen meer op de mens gericht zijn.

GROUP-HAPPY-PEOPLE-facebook-Christan-kromme-Speaker-Futurist

Technologie die verenigt en mondig maakt

 

Organisaties van de toekomst zullen krachtige technologie gebruiken om hun mensen te verenigen en mondiger te maken. We hebben de eerste DOA's (Decentralized Autonomous Organisations) al zien opkomen! Deze nieuwe organisaties worden aangedreven door AI, blockchain en hivemind-technologie en zullen daarom opener, vloeiender, transparanter en volledig gedecentraliseerd zijn. Wat betekent dat voor de toekomst van werk?

 

Dit betekent dat we een verschuiving zullen zien van de traditionele hiërarchische organisatiestructuur naar een meer plat, genetwerkt en gedistribueerd model. Dit nieuwe type organisatie zal beter zijn toegerust om zich aan te passen en in te spelen op veranderingen. Wij zien reeds het begin van dit nieuwe type organisatie, en het zal in de komende jaren alleen maar meer ingang vinden.

Close

Book Christian

And get an inspirational presentation experience!

 • Select a Keynote *
 • Keynote Bundle (Optional)
 • Date *
  DD dash MM dash YYYY
 • Time-slot Keynote *
 • Personal Information

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Ask for a Quote

Please leave a message and we will get back to you as soon as possible.

 • Select a Keynote
 • Keynote Bundle
 • Date
  DD dash MM dash YYYY
 • Personal Information

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Download your free E-book

 • Download your free E-book version of Humanification. Please leave your email address and we will send you the E-book.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.